top of page

Acerca de

4.jpg

I DREAM OF

Een contrastrijk en gedurfd programma waarin op onnavolgbare wijze volksmuziek elementen en nostalgie samenkomen. I Dream of geeft uiting aan een verlangen naar een andere plaats en tijd.

 

Dit programma opent met een miniatuur van Henriette Bosmans die ons meeneemt op een grootse muzikale reis.
Kol Nidrei van Max Bruch is een Joods gebed voor de grote verzoendag; als God beslist over het lot van de mensen in het komende jaar en we ons mogen overgeven aan wat nu eenmaal is. 

Thin Air van Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki lijkt wel uit een andere eeuw te komen, maar brengt ons juist in verbinding met het hier en nu. Tijdens de pandemie werd deze aangrijpende compositie voor alle festivals van deze wereld geschreven. 

I dream of Jeanie with the Light Brown Hair van Stephan Foster brengt de luchtigheid van een Amerikaans volkswijsje in een charmant arrangement van niemand minder dan de grote violist Jascha Heifetz. Van hetzelfde charmante caliber is Sea-Shell van Carl Engel.

The Open Road van de Australisch/Nederlandse componiste Kate Moore (1979) en met teksten Walt Whitman roept de luisteraar op om alle angst en bezorgdheid weg te laten vloeien, de onbekende weg (the open road) in te slaan als een symbool voor de reis van het leven, een proces van het ontdekken van "goddelijke dingen die mooi omhuld zijn, mooier dan woorden kunnen uitdrukken".

Vol verwijzingen naar Engelse volksmuziek ademt The Lark Ascending van Ralph Vaughan Williams een diep nostalgische sfeer. Een veldleeuwerik zingt, hoog boven de glooiende, groene heuvels.

Henriette Bosmans  - Arietta voor viool en harp / arrangement Eva Tebbe 

(1895-1952)

Max Bruch - Kol Nidrei voor viool en harp / arrangement Eva Tebbe  

(1838-1920)

 

Kate Moore (1979) The Road is before us, Spin Bird uit ‘The Open Road’

Carl Engel - Sea Shell (1911) 

(1883-1944) 

Ralph Vaughan Williams - The Lark Ascending for violin and harp / arrangement Eva Tebbe  

(1872-1958)

Calliope Tsoupaki - Thin Air for violin, voice and harp  

(geb. 1963)

Stephan Foster - I dream of Jeanie with the light brown hair / arrangement Jascha Heifetz  

(1826-1864)

Dit programma werd gerealiseerd met steun van het Fonds Podiumkunsten. Een vernieuwde versie van dit programma is samengesteld onder de naam TIMES OF CHANGE.

FPK_LOGO.png
bottom of page