top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAnastasia Kozlova

De wereld van

Bijgewerkt op: 26 jan. 2022

Er was eens.. een wereld waarin de viool en harp slechts de beschikking hadden over een klein aantal originele composities voor deze bezetting. Charmante, romantische werken die voornamelijk rond het begin van de 20ste eeuw in Frankrijk werd gecomponeerd.

Claude Debussy noemde zulk repertoire ooit ’een roze snoepje gevuld met sneeuw’.
En toen verscheen rond het begin van de 21ste eeuw Lumen Ensemble. Een violiste en een harpiste die, nadat ze de beste roze snoepjes gevuld met sneeuw eruit gepikt hadden, al snel onontdekte paden insloegen. Zij ontmoetten elkaar in hun wederzijdse zoektocht naar inspiratie, sprankelende virtuositeit en klankvoorstelling.

Na diepgaande research stelden zij programma’s samen rond uitgesproken thema’s, waarin de grenzeloze mogelijkheden werden uitgebuit van beide instrumenten.


Lumen Ensemble nam de luisteraars mee op een reis van ontdekking, herontdekking en verrassing. Een reis door een muzikale wereld waarin alles mogelijk is. Van Ysaye, Vaughan Williams, Bosmans, Satie, Prokofiev, Ravel tot Arvo Pärt. Het oude cliché dat er voor deze bezetting weinig spannends te spelen is hiermee voor eeuwig uitgewist.


Welkom in de nieuwe wereld van Lumen Ensemble. Ga mee, geniet en laat je verrassen!

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page